Na vaše piknike se bodo radi vračali.

bimbiconforni
naris
stranski-ris
tloris

Pikniki na vrtu so nekaj posebnega. Ni ga čez dobro družbo, lepo vreme in seveda - dobro hrano!

Na vreme žal ne moremo vplivati, lahko pa vam pomagamo, da bo vaša hrana res nekaj posebnega, vaša družba pa še bolj nasmejana.

Kaj imamo vsi radi, pa tega na vašem vrtu doslej niste mogli ponuditi?

Domače pice iz prave vrtne krušne peči!

Otroci jih obožujejo, tudi med odraslimi pa boste težko našli junaka, ki se mu ob pici domačega mojstra ne bodo pocedile sline. 

Paradižnik in zelišča z vrta priskrbite vi, mi pa vam ponujamo še tisto najbolj pomembno za dobro pico - pravo italijansko krušno peč, ki jo postavite na vrt.


 

Prava krušna peč še zdaleč ni običajna peč.

Krušno peč sestavljajo kupola, dno, izolacija, zunanji sloj in dimnik. Kupola in dno morata biti narejena iz kvalitetnega ognjevzdržnega materiala, ki ima dve zelo pomembni lastnosti: odpornost na visoke temperature, ki jih pri peki v krušni peči dosežemo in akumulacija toplote, ki jo nato oddaja in s tem omogoča termično obdelavo hrane. Dno peči pa mora biti še dodatno odporno na mehansko obrabo, saj je dno izpostavljeno mehanskemu čiščenju s krtačo in mehanskemu drgnjenju z loparjem za pico.

Dobra izoliranost je za ekonomično in učinkovito delovanje peči nujno potrebna. To dosežemo s kakovostnimi izolacijskimi materiali, ki imajo visoko odpornost na visoke temperature (tudi do 1600°C). Pri tem pa je pomembno, da izolacija vzdrži večkratno segrevanje do teh kritičnih temperatur. Izolacija mora biti nameščena po celotni zunanji površini kupole in pod dnom peči. Le tako lahko preprečimo, da bi nam toplota kje prehitro odhajala.

Zunanji sloj mora nuditi zanesljivo zaščito pred vremenskimi vplivi. Naše peči imajo zunanji sloj narejen iz materiala, ki dobro varuje izolacijo in kupolo pred dežjem in snegom.

Funkcija dimnika je, da zagotovi dober pretok dima skozi dimnik in ne skozi vhod peči. Dobra vleka se doseže s pravilnim premerom dimnika in pravilno oblikovanim vhodom v dimnik.

Vhod v krušno peč mora biti pravilnih dimenzij in sorazmerju z velikostjo peči. Premajhen vhod ne bo omogočal dovolj velikega dotoka svežega kisika, ki ga potrebujemo za ogenj v peči. Prevelik vhod pa bo povzročil preveliko izgubo toplote in posledično preveliko porabo lesa.

Vrtna krušna peč predstavlja odlično alternativo tradicionalnim žarom in jih v svoji funkcionalnosti tudi prekaša. V njej boste lahko pripravljali vse vrste jedi, ki jih do sedaj s tradicionalnim žarom niste mogli.

 

Za več informacij nam pišite na email:

info@ogenjinmocarela.si

 ali pokličite na tel:

 040 639 981

 

Oh my dear!
Paolo's masterpiece
Pica iz vaše peči na domačem vrtu
top