Osnovna omaka za pico

omaka-1

Ste se kdaj vprašali, kaj loči dobro pico od slabe? Prav gotovo je to sočna paradižnikova omaka, ki odlično poveže vse ostale dodatke na pici. Za dobro omako pa je treba izbrati dobre sestavine. Izbrati moramo sočne in sladke paradižnike, svežo baziliko in prvovrstno olivno olje. Le tako bomo lahko naredili omako, po kateri si bodo gostje oblizovali prste.

Sestavine: 

- 500 g celih paradižnikov iz pločevinke
- 1 strok česna
- sol
- poper
- olivno olje
- šop sveže bazilike

Priprava

Drobno sesekljan česen na hitro prepražimo na olivnem olju. Paradižnike z rokami ali s pomočjo paličnega mešalnika pretlačimo. Svežo baziliko grobo natrgamo in skupaj s česnom vmešamo v pretlačen paradižnik. Sol, poper ter olivno olje dodamo po želji. Za najboljši okus vam predlagamo, da omako naredite en dan pred peko pic.

 

top