Kraška margerita s panceto

paradiznik-refosk-4
paradiznik-refosk-1
paradiznik-refosk-2
paradiznik-refosk-3
paradiznik-refosk-4

V tokratni objavi vam bomo predstavili pico, za katero smo dobili zelo pozitiven odziv na Okusih Vipavske. Okuse pa je skombiniral Tilen iz bloga Znanost in kuhanje. Gre za kombinacijo terana in mete ter sveže mocarele. 

Sestavine:

osnovno testo za pico
teranova paradižnikova omaka
- rezine pancete
- mocarela
- meta

Priprava:

Glavna posebnost te pice je uporaba terana v paradižnikovi omaki in mete namesto bazilike. Kako pripravite teranovo paradižnikovo omako, si lahko preberete tukaj.

Raztegnjeno testo namažemo s teranovo paradižnikovo omako in posujemo z naribano mocarelo. Dodamo na tanke rezine narezano panceto ter pico s pomočjo loparčka prenesemo v razgreto peč. Ko je pica pečena, jo prestavimo na pladenj in obložimo z natrgano mocarelo ter svežo meto. 

Dober tek!

top