Postrv z zelišči

postrv ogenj in mocarela 0005
postrv ogenj in mocarela 0001
postrv ogenj in mocarela 0002
postrv ogenj in mocarela 0003
postrv ogenj in mocarela 0007
postrv ogenj in mocarela 0004
postrv ogenj in mocarela 0006

Tokrat vam predstavljamo preprost recept za postrv z zelišči. Ribe so najboljše, ko so sveže. Takrat je njihovo meso čvrsto in sočno. Naša šarenka in potočna postrv sta bili ulovljeni v lokalni reki dan pred peko. Za postrv je značilno čvrsto meso in tanka koža z manjšimi luskami. Za zeliščni šopek smo uporabili peteršilj, drobnjak, koper in timijan. 

Sestavine:

- 2 večji postrvi
- rezine limone
- šopek zelišč (peteršilj, drobnjak, koper in timijan)
- olivno olje
- 2 grozda češnjevega paradižnika
- sol in poper

Priprava:

Ribi očistimo in ju večkrat zarežemo pravokotno na dolžino. Posolimo in popopramo ter v trebušno votlino vstavimo opran zeliščni šopek in dve limonini rezini. Ognjevaren pekač naoljimo in vanj položimo pripravljeni ribi ter dva grozda češnjevega paradižnika. Pekač prestavimo v razgreto vrtno krušno peč in pečemo približno 30 min.

Tukaj je treba opozoriti, da ribi pečemo, ko ogenj že ugasne in v vrtni krušni peči ostane samo še žerjavica. 

top