Spomladanska pica

pomladna-3
pomladna-2

Ko se spomladi malo otopli, na poljih začne odganjati regrat. Mi imamo najraje krtinarja, ki ga lahko naberemo na krtinah. Nabiranje in čiščenje regrata zna biti dolgotrajno opravilo, vendar smo na koncu vedno poplačani z odličnim obrokom. Tokrat smo regrat uporabili na spomladanski pici, ki smo jo obogatili s semeni, bučnim oljem in panceto. 

Sestavine:

osnovno testo za pico
osnovna omaka za pico
- rezine pancete
- semena (sončnična, sezamova in lanena)
- bučno olje
- regrat
- bazilika
- edamec
- mocarela
- parmezan

Priprava:

Ko je vrtna peč dovolj segreta, raztegnemo hlebček testa in ga prestavimo na lesen lopar. Premažemo ga s paradižnikovo omako in obložimo z edamcem in mocarelo. Na pico potresemo mešana semena in panceto. Za konec dodamo še parmezan in baziliko. Pico nato s pomočjo lesenega loparja porinemo v peč. Pečeno pico obložimo z regratom in prelijemo z bučnim oljem. 

Dober tek!

top