Mesna lazanja

lazanja-25
lazanja-8
lazanja-18
lazanja-20
lazanja-23

Osnovne sestavine:

- 3 testeninske ploščice za lazanjo (pirine, pšenične ali druge)
- 150 g bolonjske omake
- 100 g bešamela
- 50 g pretlačenih pelatov (neobvezno)
- 200 g naribane mocarele in tilsita 

V porcijsko posodico za lazanjo zijemo četrtino bešamela, le da prekrije dno. Vanj potopimo testeninsko ploščico in nanjo dodamo polovico bolonjske omake, ki ji vmešamo drugo četrtino bešamela in četrtino naribanega sira. Na to položimo drugo testeninsko ploščico, ki jo prekrijemo z enakim nadevom in nanj položimo zadnjo ploščico. Na vrh dodamo preostanek (zadnjo četrtino) bešamela, pasirane pelate (neobvezno) ter vanju vmešamo preostali sir. Pečemo 20 minut na vhodu peči, kjer je temperatura okoli 250 °C, ter posodico med peko nekajkrat zasukamo. Odstavimo in počakamo 5–10 minut, da se posodica rahlo ohladi in se sestavine med seboj lepo povežejo. 

top