Pica z vratovino in sušenimi paradižniki

pica-time-18

Klasično pico s pršutom smo v teh sončnih pomladnih dneh malo prilagodili našemu okusu. Pršut smo zamenjali z dimljeno in sušeno vratovino, dodali pa smo še sušen paradižnik.

Sestavine:

-        osnovno testo za pico
-        osnovna omaka za pico
-        rezine dimljene vratovine
-        posušeni paradižniki
-        bazilika
-        mocarela
-        parmezan

Priprava:

Prenosno vrtno peč zakurimo približno pol ure pred peko pic, da se ogreje na primerno temperaturo. V tem času si lahko v miru pripravimo sestavine na delovno.

Raztegnjeno testo na lesenem loparčku premažemo z osnovno omako za pico. Nadaljujemo s koščki mocarele in bazilike. Narezan sušen paradižnik enakomerno razporedimo po pici. Na koncu posujemo z drobno naribanim parmezanom in pico prestavimo v razgreto peč. Pico pečemo približno 90 sekund in jo v tem času dvakrat obrnemo. S pomočjo loparčka jo vzamemo iz peči in jo obložimo še z rezinami vratovine. Ker lačna usta že čakajo, jo hitro postrežemo gostom.

top